dinsdag 7 juli 2020

Mijnbouwbedrijven die in Peru mijnen zwaar getroffen door coronavirus

Diverse bedrijven hebben activiteiten opgeschort en nieuwbouw gestopt

De Santander-mijn ligt ongeveer 215 km ten noordoosten van Lima. (Afbeelding ter beschikking gesteld door Trevali Mining.)

Mijnbouwbedrijven die in Peru actief zijn, worden gedwongen hun activiteiten op te schorten en nieuwbouw te stoppen, aangezien het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in het land zondag 5 juli 2020 meer dan 300.000 bedraagt, waarbij verschillende van de nieuwe infecties in de kopersector plaatsvonden. 

Het Canadese Trevali-mijnbouwbedrijf zei vrijdag, dat in totaal 82 arbeiders positief hadden getest op Covid-19 in de Santander-mijn, die tot stilstand zou zijn ge komen. Het bedrijf had de activiteiten in juni opgeschort nadat 19 werknemers positief waren getest. Het aantal bevestigde gevallen omvat nu bijna 30% van het totale personeelsbestand van de mijn.



Het in Londen gevestigde Hochschild Mining stopte maandag 6 juli de operaties in haar vlaggenschip Inmaculada goud-zilvermijn, nadat 'een aantal' arbeiders daar positief waren getest op het coronavirus. De mijn zal nu met een kleiner personeelsbestand werken, met zorg- en onderhoudsactiviteiten op de locatie. Het bedrijf verwacht de activiteiten te hervatten zodra een veilig en gezond personeelsbestand naar de locatie kan terugkeren. De zilvergoudmijn van Pallschata van Hochschild in Peru en de mijn van San José in Argentinië blijven open, zei hij.

Canadian Fortuna Silver Mines schort ook de activiteiten in de mijn in Caylloma twee weken op. De beslissing volgt op het plotselinge overlijden van een 34-jarige aannemer op 5 juli. Het in Vancouver gevestigde mijnbouwbedrijf zei dat de doodsoorzaak niet was vastgesteld, maar dat de werknemer een gezondheidscontrole had uitgevoerd, inclusief een Covid-19-test, die was negatief.

Mitsui Mining and Smelting in Japan lijkt de situatie onder controle te hebben, zoals het maandag zei, dat het vorige week de activiteiten in zijn twee zinkmijnen in Peru had hervat. De mijnen Huanzala en Palka van het bedrijf waren meer dan drie maanden opgeschort om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beperken.

Het dodental van het virus in Peru, 's werelds 2e koperproducent, staat nu op 10,589, de 10e hoogste ter wereld, gebaseerd op gegevens van de Johns Hopkins University. Voor bevestigde gevallen heeft het Andes-land het op vier na hoogste ter wereld.

Verstoringen in verband met de pandemische situatie in Peru en in het naburige Chili, 's werelds grootste koperproducent, hebben de afgelopen weken de prijzen voor het metaal doen stijgen. Na vorige week een hoogste punt in vijf maanden te hebben behaald, handelde koper maandag weer dicht bij die mijlpalen dankzij het groeiende optimisme over de vraag in topconsument China en de bezorgdheid over de verspreiding van Covid-19 onder 's werelds grootste producenten.

Het industriële metaal, dat ook nodig is voor het maken van elektrische voertuigen, bereikte vorige week $ 6.120 per ton, het hoogste sinds 22 januari. Analisten zijn van mening dat koper dagenlang meer dan $ 6.000 zal opbrengen, vooral nadat het staatsbedrijf Codelco de uitbreidingswerkzaamheden in El Teniente heeft opgeschort, de grootste kopermijn. Het betekent dat 's werelds grootste kopermijner nu delen van zijn twee vlaggenschipdivisies (Chuquicamata en El Teniente) op een verlaagd niveau beheert. De werkzaamheden aan alle projecten van het Northern District van Codelco, waaronder Gaby, Ministro Hales en Radomiro Tomic, zijn nu tijdelijk opgeschort.

(Suriname Mirror/Mining.com/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten