dinsdag 7 juli 2020

Boomkikker uit Colombia gevonden tussen bananen in supermarkt Wales, Groot-Brittannië

De kikker heeft de naam Asda gekregen ter ere van zijn redders


Een exotische boomkikker is ontdekt in een tros bananen door supermarktpersoneel na een reis van 5.000 mijl van Colombia naar Zuid-Wales. De kikker werd gevonden in een Asda-supermarkt in Murray Street, Llanelli. Er wordt aangenomen dat de kikker de lange reis naar een koeler klimaat zonder eten of drinken heeft overleefd, door zijn metabolisme te vertragen, zoals amfibieën kunnen doen. 

Colombia is de grootste leverancier van bananen in het Verenigd Koninkrijk, met honderdduizenden tonnen die elk jaar de reis maken. De kikker, nu Asda genoemd ter ere van zijn redders, is overgebracht naar het gespecialiseerde dierencentrum Silent World To You in Haverfordwest. Medewerkers van het centrum, waar hij in een vochtige omgeving zal wonen, geloven dat het een bananenboomkikker - hoewel gezegd kan worden dat het moeilijk is om kikkersoorten te identificeren.


RSPCA-inspecteur Gemma Cooper (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) prees het Asda-winkelpersoneel voor het beschermen van de kikker. 'We zijn de leden van het Asda-team zo dankbaar', zei ze.

Een teamlid zag de kikker, terwijl een ander de kikker opsloot en hem mee naar huis nam. 'Dit snelle denken hielp deze kikker veilig te houden.' Kikkers en andere amfibieën zijn goed in het afsluiten van hun lichaam als dat nodig is. 'Het lijkt zeer waarschijnlijk dat dit precies is wat deze kikker deed om deze lange reis zonder voedsel te overleven.'

Gelukkig heeft de opmerkelijke reis van de kikker een gelukkig einde - met de kleine kerel nu veilig en wel bij een gespecialiseerde faciliteit in Pembrokeshire.

Ginny Spenceley, van Silent World To You, zei dat het niet ongebruikelijk was dat kikkers of spinnen 'meeliften' in fruitleveringen, omdat deze niet langer worden bespoten of behandeld. Het centrum heeft een speciale bestelling van krekels voor de kikker geplaatst, die in een verwarmd dierenverblijf in een beplant terrarium gaan wonen. 

'Gelukkig doet hij het heel goed en, gek genoeg, voelde hij zich heel comfortabel in een bananenschil terwijl we hem hielpen om hem in zijn nieuwe, minder vertrouwde omgeving te vestigen', zei Spenceley. 'Asda de kikker is erg klein - met een lichaam ter grootte van mijn duim, maar langere achterpoten. We weten natuurlijk niet of het een baby of een volwassene is.' Een woordvoerder van Asda voegde toe: 'We zijn blij dat Asda de kikker veilig en wel is en hopen dat hij geniet van zijn nieuwe huis.'

(Suriname Mirror/Wales Online)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten