dinsdag 7 juli 2020

Maersk-containerschip vastgehouden in Mexico vanwege vondst cocaïne

Douane vindt 102,5 kilo cocaïne aan boord Svendborg Maersk


De Mexicaanse douane heeft 102,5 kilo cocaïne gevonden aan boord van containerschip Svendborg Maersk in de havenstad Manzanillo, meldt de Deense nieuwswebsite fyens.dk zondag 5 juli 2020, onder verwijzing naar het Mexicaanse dagblad El Universal.



De ontdekking werd op 2 juli gedaan door de Mexicaanse marine en de douane van het land en is volgens El Universal 1,2 miljoen dollar waard.

Het Deense persbureau van Maersk bevestigt aan fyens.dk dat twee havenarbeiders samen met de drugs werden gevonden in een container aan boord van het schip. De rederij vertelt fyens.dk niet hoe groot de ontdekking was.

'We werken samen met de Mexicaanse autoriteiten, die verantwoordelijk zijn voor de zaak. Maar, we weigeren verder commentaar te geven op de zaak terwijl er een onderzoek loopt', schrijft Maersk-persvoorlichter Christian Kjærgaard-Winther.

Volgens El Universal hadden mensen van de Mexicaanse marine vernomen dat er drugs aan boord waren toen Svendborg Maersk Manzanillo aan de westkust van Mexico binnenliep. Het containerschip kwam vanuit de havenstad Balboa in Panama aan in Manzanillo en had daarvoor 24 uur in de haven van Buenaventura, Colombia, doorgebracht. El Universal meldt dat twee mannen aan boord van Svendborg Maersk zijn aangehouden.

Svendborg Maersk vaart onder Deense vlag, maar volgens fyens.dk draagt ​​het schip om historische redenen alleen de naam Svendborg. Volgens Vesselfinder.com ligt het containerschip van 347 meter nog steeds in Manzanillo, waar het nu bijna vier dagen ligt.

(Suriname Mirror/Shippingwatch/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten