dinsdag 7 juli 2020

Drie ministers regering Bolivia besmet met Covid-19

(Bron foto: Twitter)
Minister van Volksge- zondheid Eidy Roca positief getest op Covid-19


De Boliviaanse minister van Volksgezondheid Eidy Roca is positief getest op Covid-19 en is het derde Kabinetslid dat binnen vier dagen besmet is geraakt, zei interim-presidente Jeanine Anez zondag 5 juli 2020. 

Anez sprak haar steun uit voor Roca op Twitter, aangezien de snel verergerende uitbraak van het land steeg tot 38.071 gevallen en 1.378 doden.



De minister van het Presidentschap, Yerko Nunez, is volgens de ambtenaren met koorts in het ziekenhuis opgenomen vanwege 'complicaties van Covid-19'.


Op zaterdag werd ook gemeld, dat Mijnbouw-minister Jorge Fernando Oropeza positief was getest.


Roca's gezondheid is stabiel en ze 'houdt zich strikt aan het veiligheidsprotocol dat isolatie, medicatie en zorg omvat', zei een verklaring van haar kantoor.


Anez is grotendeels beperkt tot de presidentiële residentie van waaruit ze internetbijeenkomsten houdt. 'Meestal werkt ze daarvandaan en komt ze alleen (naar het regeringspaleis) als haar fysieke aanwezigheid nodig is', zei vice-minister van Communicatie Isabel Fernandez zaterdag.

Sinds de pandemie in maart begon, hebben verschillende Boliviaanse ministers 14-daagse quarantaines voltooid vanwege vermoedelijke gevallen van coronavirus in hun familie of naaste medewerkers.

(Suriname Mirror/AFP/InfoBae/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten