dinsdag 7 juli 2020

Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft positief getest op coronavirus...

(Bron foto: Twitter)
Bolsonaro heeft geplande activiteiten voor de rest van de week geannuleerd


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft volgens de Braziliaanse krant O'Globo van vandaag, dinsdag 7 juli 2020, positief getest op het coronavirus. 

Bolsonaro zei gisteren tegen aanhangers voor het presidentiële paleis, dat hij het ziekenhuis heeft bezocht om zich te laten testen, nadat lokale media meldden dat de president ziekteverschijnselen zou hebben. Volgens Bolsonaro was uit onderzoek in het ziekenhuis gebleken dat zijn longen 'schoon' zijn.

Een dag later testte hij toch positief.


Volgens de nieuwszender CNN Brasil heeft Bolsonaro 38 graden koorts en ook andere symptomen van de ziekte. De president zou al zijn geplande activiteiten voor de rest van de week hebben geannuleerd.


O'Globo meldde eerder, dat Bolsonaro inmiddels het medicijn chloroquine gebruikt, een omstreden middel waarvan de werking voor patiënten met Covid-19 niet wetenschappelijk vaststaat.
Bolsonaro, die zich regelmatig mengt onder zijn aanhang en daarbij doorgaans geen mondmasker draagt, heeft zich eerder al drie keer laten testen op het coronavirus. Telkens was de uitslag negatief.

Brazilië is zwaar getroffen door het coronavirus. Het land heeft volgens de officiële cijfers van het ministerie ruim 1,6 miljoen geregistreerde besmettingen. Het dodental staat op ruim 65.000. Alleen de Verenigde Staten hebben een hoger aantal besmettingen en sterfgevallen.


(Suriname Mirror/O'Globo/CNN Brasil/Twitter/De Telegraaf/Trouw)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten