zaterdag 6 juni 2020

'Werksituatie van de luchtverkeersleiders onacceptabel'

SATCA heeft eisenpakket inzake Covid-19 bij minister Chotkan neergelegd


De Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) heeft minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie meegedeeld, dat de leden geadviseerd zijn om de werkplek niet te bezoeken. Terwijl het aantal Covid-19 besmette personen stijgt, is de werksituatie van de luchtverkeersleiders onacceptabel. Er is intussen contact geweest tussen de SATCA-voorzitter en de minister. Er wordt meegewerkt om de KLM-vlucht vanavond om zes uur te laten vertrekken. Daarna moeten voldaan worden aan de eisen. 

Het bestuur van SATCA had de bewindsman gisteren een ultimatum van 24 uur gesteld, dat intussen is verlopen, aldus Starnieuws vanmiddag, zaterdag 6 juni 2020.

De eisen die de bond stelt, zijn:
- inzetten van een aparte bus voor luchtverkeersleiders, waarbij de Covid-19 maatregelen worden genomen over hygiëne. Er zal een minimale besmetting zijn, aangezien samenscholing van meer dan vijf personen is verboden.
- het opnemen van lichaamstemperatuur op de werkplek.
- voldoende hygiëne en ontsmettingsmiddelen, mondkapjes en handschoenen voor de drie units.
- optimale desinfectie van de ruimte en alle equipment waarmee er gewerkt wordt (drie maal daags).
- duidelijke richtlijnen van de leiding bij eventuele ongevallen op de werkvloer, indien een medewerker zich onwel voelt tijdens de diensturen.

SATCA-ondervoorzitter Soerinderkoemar Goenai stelt, dat zodra de vereisten in orde zijn gemaakt, de leden het werk zullen hervatten. Hij zegt de Covid-maatregelen te ondersteunen, daarom moeten deze in orde zijn op de werkplek.

Voorzitter Shakti Goerdat zegt, dat sinds 13 maart Covid-19 in Suriname is. De situatie wordt steeds erger, zonder dat de zaken zijn aangepast. Er is vandaag contact geweest tussen de voorzitter en de minister. Hij heeft beloofd de zaken die nodig zijn zo snel mogelijk in orde te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten