zaterdag 6 juni 2020

12 Brandweerlieden in overheidsquarantaine geplaatst

Brandweerlieden waren gedetacheerd op tweewekelijks basis te Albina en Moengo


De leiding van het Korps Brandweer Suriname heeft uit voorzorg brandweerlieden die gedetacheerd waren op tweewekelijks basis te Albina en Moengo, na de aflossing meteen naar een overheidsquarantaine gestuurd. 

'Deze collega’s zijn na de aflossing op 1 juni gelijk in overheidsquarantaine geplaatst', zegt hoofd Brandweervoorlichter Ulrich Coats vandaag, zaterdag 6 juni 2020, in het Dagblad Suriname. Deze 12 brandweermannen zijn uit een hoog Covid-19 risicogebied gekomen. In het belang van de veiligheid van hun collega’s en gezin, werd deze beslissing genomen.

Coats benadrukt, dat het een voorzorgsmaatregel is vanuit de korpsleiding. De brandweerlieden wachten rustig de twee weken op hun exit screening.

Coats vertelt ook, dat de brandweer onder auspiciën van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) wordt ingezet bij de verschillende quarantaineposten als hulpverlener en om toezicht te houden.

Verder heeft de brandweer intern enkele maatregelen getroffen. Zo blijven alle poorten op slot en wordt er geen bezoek ontvangen, de bezetting van het personeel is aangepast tot het minimale met uitzondering van de diensten die essentieel zijn voor de strategische en het operationele in brandweerzorg. Bijvoorbeeld de uitrukdienst, hier kan je niet beneden het gemiddelde gaan. Bepaalde afdelingen hebben een aanpassing van de werkzaamheden met betrekking tot de bezetting.

'We zijn op scherp en roepen op om gedurende de lockdown de veiligheidsmaatregelen van Covid-19 en ook de brandveiligheid steeds in acht te nemen. Dit is een uitdaging erbij', merkt Coats op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten