zaterdag 6 juni 2020

Aantal Covid-19 besmette personen bedraagt vrijdagavond 5 juni 91

Handelszaak Trans America in Albina gesloten door veilig- heidsdiensten vanwege hoge besmettingsgraad


Het aantal Covid-19 besmette personen is vrijdagavond laat 5 juni 2020 met nog 1 gestegen naar 91. De actieve gevallen zijn geklommen naar 81. Tot nu toe zijn landelijk 1.165 Covid-19 testen uitgevoerd. Dit meldt Starnieuws.

Directrice van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, deelde vrijdag op de Covid-19 update persconferentie van het Covis-19 Managementteam mee, dat vanuit de gemeenschap de indruk wordt gewekt dat de autoriteiten manipuleren met cijfers. De autoriteiten hebben daartoe geen behoefte, benadrukte ze.

Radjesh Orie, epidemioloog, gaf in een prestatie een cijfermatige weergave van de besmettingen. Onder de actieve gevallen zijn vijf personen beneden de leeftijd van 19 jaar. Een persoon is ouder dan 60 jaar. De rest is tussen 19 en 60 jaar.

De handelszaak Trans America in Albina is gesloten door de veiligheidsdiensten. Gebleken is dat er daar een hoge besmettingsgraad is. Iemand die zich daar bevond is nog gisteren vanuit Frans-Guyana overgestoken. Er blijken veel illegale buitenlanders het land te zijn binnengekomen.

Vanaf maandag komen er scherpere maatregelen voor twee weken. De autoriteiten zijn absoluut niet tevreden over het gedrag van het publiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten