zaterdag 6 juni 2020

Geschil over betaling medische kosten na hondenbeten

'Ik ben bereid te vergoeden als er duidelijke kwitanties worden geleverd'


Een vrouw wiens honden een fietsende vrouw hebben aangevallen en zodanig hebben gebeten, dat ze twee dagen in het ziekenhuis heeft gelegen, weigert vooralsnog de kosten te betalen. Ze wil van het slachtoffer officiële facturen zien voordat ze overgaat tot betaling, aldus de Ware Tijd vrijdag 5 juni 2020.

De 31-jarige Margaretha Vola is op 23 mei door twee rottweilers aangevallen op de Derde Rijweg. De vier maanden zwangere vrouw was op weg naar haar werk. Ze werd in haar hals, knie, billen en een dijbeen gebeten en kreeg hulp van buren en later van de eigenares van de honden. Hoewel Jeamara Peneux, van wie de honden zijn, aanbood de vrouw te vervoeren naar de Spoedeisende Hulp koos het slachtoffer ervoor om zelf te gaan.

Peneux zegt, dat haar honden achter een dubbele tussenpoort op het erf rondlopen. Op die bewuste dag had ze de dieren echter losgelaten. Toen aan de straatzijde bij de automatische rolpoort een andere hond stond, zijn de rottweilers zo erg tekeer gegaan, dat de poort omviel en de honden de straat op renden.

Vola heeft aangifte gedaan bij de politie van Uitvlugt, die de zaak onderzoekt. 'Ze moet me vergoeden. Tot nu toe heeft ze niets voor mij betaald', zegt het slachtoffer. Ze werkt in de bejaardenzorg, maar is voorlopig thuis, omdat ze nog pijn aan haar heupen voelt, vooral als ze lang staat. Ook zijn de beetwonden nog niet helemaal genezen.

Hoewel er compensatiemaatregelen zijn afgesproken zegt het slachtoffer nog niets van de tegenpartij te hebben vernomen. Peneux bevestigt dat er afspraken in bijzijn van de politie zijn gemaakt. Echter, zij zou pas betalen, nadat het slachtoffer bonnen over de gemaakte kosten had overgelegd bij de politie, die vervolgens Peneux zou informeren.

Het hondenbaasje, die het slachtoffer tijdens haar ziekenhuisopname één keer heeft gebeld, had beloofd de ambulance- en taxikosten van en naar de dokter en reparatie van de fiets te betalen. Maar, ze weigert in te stemmen met de Srd 19.000, die het slachtoffer van haar wil, omdat zij zes weken niet zal kunnen werken.

Peneux zegt dat er geen verklaring van de dokter is die dat staaft en de informatie staat op een zelf ingevoerde A4. 'Ik ben bereid te vergoeden als er duidelijke kwitanties worden geleverd.'

Peneux zegt dat ze alles verder via de politie wil afronden, nu de zaak toch daar ligt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten