zaterdag 6 juni 2020

'Geconstateerde menselijke fouten zijn door mensen van NDP zelf gemaakt'

Gajadien, VHP: 'Gronden die NDP heeft opgesomd in bezwaarschrift zijn ongegrond'


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft donderdag tijdens de openbare zitting van het hoofdstembureau Paramaribo een bezwaarschrift ingediend met betrekking tot een aantal zaken die zich tijdens de verkiezingen zouden hebben voorgedaan. De partij wil daarom een hertelling van stemmen in Paramaribo. 

VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien zegt vrijdagavond 5 juni 2020 in De West, dat de VHP ter plekke een protest tegen het bezwaarschrift van de NDP bij het hoofdstembureau heeft ingediend. Gajadien vindt, dat de gronden die de NDP heeft opgesomd in haar bezwaarschrift ongegrond zijn. Volgens hem ligt het nu aan de verkiezingsautoriteiten om zich te houden aan de wettelijke voorschriften.

Gajadien zegt, dat een hertelling pas van invloed zou kunnen zijn, als de stembiljetten gewijzigd zouden zijn. 'Indien het resultaat heel anders zou komen vast te staan, zou de hertelling terecht zijn.' Hij is daarom van mening, dat de argumenten die president Desi Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, in dezen aandraagt, niet steekhoudend zijn.

De VHP-parlementariër zegt het frappant te vinden, dat de verkiezing georganiseerd is door mensen die de regering zelf heeft aangewezen. 'De menselijke fouten die tot nu toe zijn geconstateerd, zijn door de mensen van de NDP zelf gemaakt, maar ze vermoeden juist dat er frauduleuze handelingen gepleegd zijn. Met dit soort dingen kan je nergens terecht, tenzij er echt is vastgesteld dat er frauduleuze handelingen zijn gepleegd.'

Gajadien zegt niet eerder zulke chaotische verkiezingen te hebben meegemaakt. Dit geeft volgens hem een beeld, over hoe het land in de afgelopen twee regeringsperiodes bestuurd is. 'Het is alweer de zoveelste tactiek van de NDP, om de officiële verkiezingsuitslag te vertragen', aldus Gajadien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten