zondag 7 juni 2020

Politie grijpt in bij feestje Brazilianen Anamoestraat

Franse gendarme jaagt op vijf  Brazilianen die op Marowijnerivier voeren

In twee achtergelaten boten bij Pierre vond gendarme onder meer 100 jerrycans met elk 50 liter brandstof


Aan de Anamoestraat in Paramaribo heeft de politie vrijdag een razzia uitgevoerd bij een feestje, waarbij drank rijkelijk vloeide. Volgens de Ware Tijd van zaterdag 6 juni 2020 was een groep Brazilianen aan het feesten. 

Tijdens de update persconferentie van het Covid-19 Managementteam vrijdagmiddag in de Congreshal kwam naar voren, dat onder de recente golf besmette personen ook personen uit de Braziliaanse gemeenschap zijn. Cleopatra Jessurun, directrice van het ministerie van Volksgezondheid, zei dat de voorlichting ook op de Braziliaanse en Spaanssprekende gemeenschap in Suriname zal worden gericht. De kanalen daartoe zijn al in stelling gebracht.

Woensdagavond hield de politie ook een actie op de Marowijnerivier. Daarbij ging zij twee boten achterna die op de vlucht waren geslagen in de richting van de Franse oever van de rivier. De boten meerden aan bij de landingsplaats van het dorpje Pierre vlakbij Saint Laurent-du-Maroni. De boten werden in beslag genomen door de Franse politie. De vijf inzittenden, Brazilianen, sloegen toen te voet op de vlucht.

Behalve de twee boten hebben de Fransen honderd jerrycans van elk vijftig liter brandstof, een scooter en verschillende andere goederen in beslag genomen. De gendarme stelt een onderzoek in en werkt aan de opsporing van de voortvluchtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten