zondag 7 juni 2020

50 Mensen in Colombia gearresteerd verdacht van illegale handel in planten en dieren

Autoriteiten vinden 502 diersoorten en 38 plantensoorten tijdens actie


50 Personen zijn gearresteerd op verdenking van illegale handel in planten en dieren in Colombia, zei de regering vrijdag 5 juni 2020. Deze mensen hebben de exotische flora en fauna van Colombia illegaal gecommercialiseerd door soorten te adverteren via sociale netwerken of via instant messaging-groepen en deze op verzoek te verkopen, volgens een verklaring van de regering. 

De autoriteiten hebben 502 diersoorten en 38 plantensoorten teruggevonden en hebben tijdens de operatie ook 51 kubieke meter hout in beslag genomen.


Colombia is nu het op één na meest biodiverse land ter wereld, na het buurland Brazilië.

Maar, de illegale handel in dieren en planten baart het land grote zorgen. Sinds begin dit jaar hebben de Colombiaanse milieuautoriteiten 52.000 soorten flora en 11.436 soorten fauna in beslag genomen, evenals meer dan 41.500 kubieke meter hout, wat heeft geleid tot de arrestatie van ongeveer 2.200 mensen, volgens cijfers van de regering.


Colombia was van plan dit jaar de Wereldmilieudag te organiseren, die donderdag viel met als thema 'Tijd voor de natuur', maar een uitbraak van de coronavirus pandemie dwong het evenement wereldwijd online te houden.




(Suriname Mirror/gunow.co/Xinhua/Twitter/El Universo/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten