zondag 7 juni 2020

Onafhankelijk Kiesbureau publiceert processen-verbaal en informatie turflijsten

Gang van zaken bij ministerie van Binnenlandse Zaken hapert...


Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft besloten om de processen-verbaal (pv's) en informatie van de turflijsten te publiceren. Dit besluit is genomen nadat dat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de officieuze cijfers bekendmaakt na de stembusgang, stagneerde, zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 7 juni 2020. 

Het ministerie bleek ook niet over alle informatie te beschikken. Hoewel het OKB niet de instantie is die cijfers publiceert, zijn de gegevens vrijgegeven opdat de samenleving niet verstoken blijft van informatie.

Op alle stembureaus en hoofdstembureaus waren waarnemers van het OKB. Zij moesten zelf ook turven en de pv's fotograferen. Niet overal konden de foto's gemaakt worden, omdat de pv's niet werden opgehangen, zoals in de Kiesregeling staat. Intussen zijn de uitslagen van alle hoofdstembureaus binnen.

Het Centraal Hoofdstembureau moet officieel de uitslag vaststellen. Dit gebeurt in een openbare zitting.

Het hoofdstembureau Paramaribo moet nog een oordeel vellen over het bezwaarschrift van de NDP. Deze partij vindt dat er onregelmatigheden hebben plaatsgevonden en heeft gevraagd om een hertelling te houden in Paramaribo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten