dinsdag 16 juni 2020

Minister Misiekaba zet verstrekken van Covid-19 voedselpakketten paar dagen stop

'Leverancier heeft zich niet gehouden aan levertijd, waardoor pakketten laat kwamen'

'Ik heb even een paar dagen de tijd nodig om zaken goed te evalueren en biedt mijn verontschuldiging aan'


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft besloten het verstrekken van de Covid-19 voedselpakketten een paar dagen stop te zetten. De distributie op verschillende plekken in Paramaribo en Wanica is maandag 15 juni 2020 verkeerd gelopen. 

De bewindsman op Starnieuws, dat hij even de ruimte wil om te evalueren. De leverancier heeft zich volgens Misiekaba niet gehouden aan de levertijd, waardoor pas laat in de middag de pakketten binnenkwamen. Mensen stonden reeds uren in de rij. 'Ik heb even een paar dagen de tijd nodig om zaken goed te evalueren. Ik bied mijn verontschuldiging aan over de gang van zaken vandaag. Het was erg rommelig en dit moeten wij niet hebben.'


Het ministerie zal tijdig aangeven wanneer de distributie weer begint.

Volgens Misiekaba zouden zaken ordelijk zijn gelopen als de pakketten op tijd waren geleverd door de leverancier. Over het verstrekken van pakketten in de districten zijn gesprekken gevoerd met de districtscommissarissen. 'Maar, als de levering in Paramaribo zo erg gaat, hoe zal het verlopen met de districten? Ik zal ook met Defensie praten om legervoertuigen ter beschikking te stellen voor vervoer van pakketten naar de districten.'

Hij zal met zijn team de komende dagen de situatie evalueren en goede maatregelen treffen om de pakketten op een betere manier te verstrekken aan de mensen. 'Ik weet dat de nood hoog is, maar wij kunnen mensen niet blootstellen aan gevaar', benadrukt de bewindsman.

In elk geval zullen dinsdag geen pakketten worden verstrekt. Woensdag is alles gesloten. Het ministerie zal doorgeven wanneer de pakketten weer opgehaald kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten