dinsdag 16 juni 2020

Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft uitslag verkiezingen officieel vastgesteld

Zetelverdeling vastgesteld en 51 Assembleeleden officieel gekozen verklaard


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft op een drukbezochte openbare zitting in Sana Budaya vanochtend, dinsdag 16 juni 2020, de uitslag van de verkiezingen in de tien districten vastgesteld. De zetelverdeling is vastgesteld en de 51 Assembleeleden zijn officieel als gekozen verklaard. Dit bericht Starnieuws.

Ook is aangegeven wie bij voorkeur zijn gekozen en hoeveel geldige stemmen per partij zijn uitgebracht. Er is geen verandering gekomen in de zetelverdeling. De VHP heeft 20 zetels, de NDP 16, ABOP 8, NPS 3, BEP 2 en PL. 2.

Binnen twee weken moeten de gekozen verklaarde kandidaten aangegeven of ze hun uitverkiezing zullen aanvaarden. Dit maakt deel uit van de geloofsbrieven die nodig zijn bij de toelating. De eerste vergadering is gepland op 29 juni.

De laatste fase in het verkiezingsproces is het oordeel van het Onafhankelijk Kiesbureau. Dit bbureau komt vrijdag in openbare vergadering bijeen. Dan zal worden bekendgemaakt of de verkiezingen in alle districten op Assemblee- en ressortniveau al dan niet verbindend wordt verklaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten