dinsdag 16 juni 2020

Colombia's staatsoliemaatschappij Ecopetrol hekelt sabotage van 31 putten in het olieveld La Cira-Infantas

Bewakers en arbeiders Ecopetrol bedreigd door gemaskerde agressors


Colombia's grootste staatsoliemaatschappij Ecopetrol hekelde zondag 14 juni 2020 de sabotage van 31 putten op een olieveld in het noordoosten van het land, waardoor de putten offline gingen en er olie werd gemorst. 

De sabotageacties vonden plaats in het olieveld La Cira-Infantas van Ecopetrol, in de buurt van de stad Barrancabermeja, dat ongeveer 35.000 vaten olie per dag produceert.


Naast de sabotagedaden, werden bewakers en arbeiders op het veld bedreigd door gemaskerde agressors om hun post te verlaten en zich aan te sluiten bij een blokkade die vijf dagen geleden begon, zei Ecopetrol in een verklaring.



De schade aan de putten leidde tot het morsen van olie, waardoor lokale gemeenschappen en het milieu in gevaar kwamen, aldus het bedrijf in de verklaring.

Ecopetrol riep de mensen achter de blokkade op om aanvallen op te schorten en zei dat het open staat voor gesprekken om hun verzoeken bij het kantoor van de lokale burgemeester en het kantoor van de procureur-generaal te beoordelen.


Energiebedrijven in Colombia zien operaties vaak het doelwit worden van demonstranten uit nabijgelegen steden die de inhuur van lokale werknemers eisen, evenals investeringen in gezondheid, onderwijs en wegen.

Ecopetrol is het grootste bedrijf in Colombia en produceert het grootste deel van de olie in het Andes-land. Het bezit twee van de belangrijkste raffinaderijen van het land en de meeste oliepijpleidingen.

(Suriname Mirror/El Tiempo/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten