dinsdag 16 juni 2020

Isla del Coco, Costa Rica, heeft brug gemaakt van bij haaienstropers in beslag genomen boeien, lijnen en netten

Stropers rond Isla del Coco vangen haaien voor hun vinnen



Een Costa Ricaans eiland heeft een brug gemaakt van netten, lijnen en boeien die in beslag zijn genomen bij criminele haaienstropers. De brug, genaamd de Genius River Bridge, bevindt zich op Isla del Coco, dat bijna 350 mijl ten zuiden van het Costa Ricaanse vasteland ligt.


Het hele onbewoonde eiland is een Costa Ricaans Nationaal Park en is omgeven door diepe wateren en enorme, bloeiende koraalriffen die scholen vissen lokken. Deze trekken meerdere soorten haaien aan en op hun beurt stropers die betrokken zijn bij de gruwelijke praktijk van 'haaienvinnen'. Hierdoor wordt de vin van een haai afgesneden en wordt het dier terug in de zee geworpen - nog steeds in leven. Zonder het gebruik van hun vinnen kunnen haaien niet goed zwemmen en sterven door verstikking of bloedverlies. Hun vinnen worden op de zwarte markt verkocht en gebruikt in soepen en medicijnen.


De stropers rond Isla del Coco krijgen echter niet altijd hun zin. Rangers patrouilleren in de wateren en hebben door de jaren heen veel spullen in beslag genomen.

De brug is gemaakt door een kunstenaar genaamd Pancho en is boven een kleine waterweg. Touw en netten zijn gebruikt als tuigage en boeien en drijvers ondersteunen de zijkanten.

Volgens de natuurbeschermingsorganisatie Wildaid worden jaarlijks vinnen van maximaal 73 miljoen haaien gebruikt in haaienvinnensoep.


(Suriname Mirror/The Daily Mail/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten