woensdag 24 juni 2020

Colombia en Ecuador staan humanitaire repatriëringen burgers bij grensovergang te Nariño toe

'Dit gebaar is geenszins de heropening van een internationale grens'


De regeringen van Colombia en Ecuador zijn overeengekomen de doorreis van hun burgers over de landsgrenzen bij de Internationale Brug Rumichaca, Nariño, toe te staan ​​als onderdeel van voortdurende humanitaire repatriëringen. De aankondiging, dat zowel Colombianen als Ecuadorianen naar huis mogen terugkeren, werd gedaan door Juan Francisco Espinosa, directeur van Migración Colombia, en was gebaseerd op een bilaterale resolutie. 

'Dit gebaar is geenszins de heropening van een internationale grens', benadrukte Espinosa, aangezien alle lucht-, land- en zeegrenzen tot 1 september gesloten blijven. 'Op dezelfde manier repatriëren we onze staatsburgers, Colombianen blijven gestrand in de buurlanden, waaronder Chili en Argentinië', zei Espinosa.


Colombianen en permanente buitenlandse ingezetenen, met inbegrip van hun gezinskern, moeten aan dezelfde toegangseisen voldoen als degenen die per vliegtuig arriveren, waaronder een reistoestemming van het Colombiaanse consulaat in hun land en een verplicht gezondheidscertificaat. Alle aanvragers moeten het register van noodsituaties en rampen van het ministerie van Buitenlandse zaken voltooien: https://tramitesmre.cancilleria.gov.co/tramites/enlinea/registrarEmergencias.html

Voor degenen met privévoertuigen of motorfietsen, moet het ministerie van Transport ook een vergunning afgeven voor intergemeentelijke mobiliteit.

Onderdanen uit andere landen dan Colombia en Ecuador, inclusief Venezolanen die naar hun land gaan, mogen de grens niet over.


De vertegenwoordiger van de immigratiedienst van Colombia bevestigde dat sinds de sluiting van alle internationale grenzen op 23 maart ongeveer 80.000 Venezolanen het land hebben kunnen verlaten. Migración Colombia heeft ook 17.000 verificaties uitgevoerd van hotels en hostels waar buitenlanders verblijven om ervoor te zorgen dat de quarantaine wordt gerespecteerd.
(Suriname Mirror/The City Paper Bogota/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten