vrijdag 3 april 2020

Suriname heeft slechts 30 Intensive Care bedden

'Op dit moment kunnen wij het aan'


Suriname heeft slechts 30 Intensive Care bedden. Daarom wordt de samenleving ten overvloede verzocht thuis te blijven en de voorgeschreven maatregelen op te volgen. Die oproep deed de directrice van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, tijdens de Covid-19 Managementteam persconferentie gisteren in de Congreshal, aldus Waterkant.net vandaag, vrijdag 3 april 2020. 

'Op dit moment kunnen wij het aan. Maar, als Surinamers er zelf voor zorgen dat wij een situatie krijgen als Italië, dan belanden wij wel in een rode zone', waarschuwde Jessurun. Op dit moment is het aantal besmette personen stabiel.

'Maar, als de verspreiding van het COVID-19 griepvirus in Suriname oncontroleerbaar wordt en het aantal infecties blijft toenemen, zal ons gezondheidsstelsel niet in staat zijn adequate zorg te bieden aan alle geïnfecteerden', zei de directrice.

Ze riep het volk daarom op om het hier niet zover te laten komen. En dit kan door zich aan de veiligheidsregels te houden: handhygiëne, twee meter afstand houden, zoveel mogelijk thuis blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten