vrijdag 3 april 2020

Strei! en De Nieuwe Wind mogen deelnemen aan de komende verkiezingen

President Bouterse verklaart beroepschrift beide partijen gegrond

Stem op Jezelf en 21 Plus voor Suriname uitgesloten van deelname; zij hebben de waarborgsom niet voldaan


President Desi Bouterse heeft het beroepschrift van Strei! en De Nieuwe Wind gegrond verklaard. Zij mogen alsnog deelnemen aan de komende verkiezingen. Stem op Jezelf en 21 Plus voor Suriname hebben een negatief antwoord gekregen van de president. Zij hebben de waarborgsom van Srd 96.250 niet betaald, zo bericht Starnieuws vrijdagmiddag 3 april 2020.


Het Centraal Hoofdstembureau had deze vier partijen niet geregistreerd voor deelname aan de verkiezingen. Hun stukken waren niet in orde. Volgens de wet mochten de politieke partijen in beroep gaan bij de president.

De twee partijen die weigerden om de waarborgsom te betalen, kunnen niet meedoen aan de verkiezingen. Een mogelijkheid is nog om naar de rechter te gaan.

Zestien partijen zijn door het Centraal Hoofdstembureau geregistreerd. Nu mogen nog twee partijen zich opnieuw aanmelden voor deelname aan de verkiezingen. In totaal zullen dan achttien partijen deelnemen aan de verkiezingen als alles goed verloopt. Op 9 april moeten de kandidatenlijsten worden ingediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten