vrijdag 3 april 2020

Paramaribo Zoo krijgt een eigen zwembad, mogelijk uniek in de wereld

(Bron foto's: Facebook)
'Het is extra inkomstenbron om dierentuin financieel zelfstandiger te maken'

Geschenk van Kabinet van de President, First Lady en koninklijk huis Marokko


Met man en macht wordt de laatste hand gelegd aan het waterpark voor jongeren in de Paramaribo Zoo. Het zwembad is nog leeg. De laatste likjes verf worden hier en daar aangebracht. Afhankelijk van het verloop van de coronavirus-crisis staat de opening gepland op eind mei, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 3 april 2020. 

'Het is een extra inkomstenbron om de dierentuin financieel zelfstandiger te maken', aldus directeur John Altenberg. Hij noemt het een mooi gebaar, dit geschenk van het Kabinet van de President, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en het koninklijk huis van Marokko. 'Zij hebben dit geschenk gedaan en we zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee.'

Volgens Altenberg is het 'een project op zichzelf', dat wordt uitgevoerd door het bedrijf A-Omega. Het waterpark is bedoeld voor jongeren. Het moet de dierentuin een extra boost geven en meer bezoekers aantrekken, zodat de inkomsten omhoog gaan.

'Een dierentuin ontwikkelen, in stand houden, is niet gemakkelijk. De gelden moeten hoofdzakelijk uit de kaartverkoop komen en de Paramaribo Zoo heeft te maken met ups en downs. Dit waterpark zal hopelijk een positieve bijdrage leveren aan onze zelfstandigheid. Het is sowieso een unicum voor Suriname en misschien wel in de rest van de wereld.' De directeur kent zo uit het hoofd geen enkele dierentuin met een eigen zwembad.

De aanleg van het waterpark begon in het najaar van 2019. De laatste technische werkzaamheden, zoals aanleg van stroom en stromend water, zullen op korte termijn gebeuren. Het waterpark ligt aan de kant van de entree van de dierentuin. Er zijn kleedhokjes en douches. Het is een op zichzelf staande organisatie.


'Natuurlijk moeten we daar nog verdere invulling aan geven, want voor een zwembad heb je ook bemensing nodig, zoals een beheerder, lifeguards en ander toezichthoudend personeel', zegt Altenberg.

Wie de officiële opening zal doen en wanneer dat zal zijn is geheel afhankelijk van het verloop van de corona!virus-crisis. De planning is eind mei. 'Of we dat halen, valt te bezien', zegt Altenberg. In elk geval zal de First Lady er een grote rol bij spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten