vrijdag 3 april 2020

Directrice Jessurun van Volksgezondheid: 'Gemeenschapsbesmetting van Covid-19 moet worden voorkomen'

'Suriname heeft capaciteit niet om alle mensen die besmet kunnen raken op te vangen'

Vijfde avond van de avondklok relatief rustig verlopen


De directrice van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, benadrukte gisteren tijdens de dagelijkse update persconferentie van het Covid-19 Managementteam, dat het heel belangrijk is dat mensen de 2 meter afstand en de hygiënemaatregelen in acht nemen. Gemeenschapsbesmetting van Covid-19 moet worden voorkomen. Daarom is het belangrijk dat mensen de gedeeltelijke lockdown niet negeren. 

Jessurun legde uit, dat één besmette persoon drie anderen kan besmetten in een week. Binnen een maand kunnen meer dan 25.000 personen besmet raken. Van deze ruim 25.000 mensen zullen ruim 4.000 personen opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Dit op basis van de percentages die wereldwijd gangbaar zijn. Van dit aantal zullen 1.300 tot 1.500 patiënten belanden in de intensive care unit. Ongeveer 700 zullen overlijden. 

Suriname heeft de capaciteit niet om alle mensen die besmet kunnen raken, op te vangen, aldus de directrice van Volksgezondheid. Bij deze berekening gaat met de gedeeltelijke lockdown het aantal besmettingen met 40% omlaag. Door de sociale afstand, hygiëne en maatregelen, daalt het nog meer.


Konrad Acton, districtssecretaris van Paramaribo-Zuidwest, zegt vanochtend, vrijdag 30 april 2020, op Starnieuws dat de vijfde avond van de avondklok relatief rustig was. Er zijn geen noemenswaardige obstakels ondervonden door de politie in Latour en de Goede Verwachting. In Ephraimzegenweg had de politie wel te maken met een brand van een autoband op straat. Niemand werd echter in de omgeving aangetroffen.

Zich richtend tot vooral jongeren die op straat komen, lockdown party's houden, deed Jessurun een beroep om de regels in acht te nemen. Gemeenschapsbesmetting zal fataal worden en dit moet worden voorkomen. Suriname  zal de situatie niet aankunnen als mensen zich niet houden aan de maatregelen die door de regering zijn getroffen. De veiligheidsmaatregelen zijn van belang voor eenieder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten