vrijdag 3 april 2020

Mexicaanse brouwer van Corona-bier stopt productie in reactie op Covid-19 noodverklaring federale overheid

Grupo Modelo: 'Productie kan worden hervat als bier tot essentieel agro-industrieel product wordt verklaard' 


De brouwer van Corona, Negra Modelo en andere populaire Mexicaanse bieren kondigde donderdag 2 april 2020 aan, dat het de productie en verkoop zondag zal opschorten. Grupo Modelo zei, dat het zal stoppen met het brouwen en verkopen van bier als reactie op de Covid-19 noodverklaring van de federale overheid, die alle niet-essentiële activiteiten opschort tot 30 april. 


De aankondiging was het laatste slechte nieuws voor bierdrinkers, zoals andere bedrijven eerder deze week aankondigden dat ze stoppen met de bierproductie en geruchten over een verbod, veroorzaakten paniekaankopen in verschillende staten.


Bierproductie wordt niet beschouwd als een essentiële activiteit zoals gedefinieerd in de noodverklaring, maar Grupo Modelo zei dat de regering dat zou kunnen veranderen door bier tot een essentieel agro-industrieel product te verklaren.

Het zei dat het bereid zou zijn om de productie opnieuw op te starten met maar liefst 75% van zijn werknemers die vanuit huis werken 'in het geval dat de federale regering het gepast acht een verduidelijking te geven die bier bevestigt als een agro-industrieel product'. Er werd gezegd dat de bierindustrie, naast directe werknemers, meer dan 15.000 gezinnen treft die elk jaar 150.000 hectare gerstemout in Mexico zaaien. De waardeketen omvat ook 800.000 kruideniers en winkeliers die voor maar liefst 40% van hun inkomsten afhankelijk zijn van bier.

Grupo Modelo heeft de capaciteit om iets meer dan 82 miljoen hectoliter bier per jaar te produceren in de acht fabrieken in Yucatán, Zacatecas, Coahuila, Guadalajara, Oaxaca, Sinaloa, Hidalgo en Mexico City. Het portfolio omvat 46 nationale biermerken, waaronder Corona, Modelo, León, Victoria, Barrillito, Pacífico en anderen.

Het bedrijf zei, dat het de komende dagen aankondigingen zal doen over verdere maatregelen die het zal nemen om de pandemie te bestrijden.

In maart schonk het 300.000 flessen handdesinfecterend middel gemaakt met alcohol geproduceerd in de brouwerijen. 'Wij zijn een van de eerste bedrijven in Mexico die de hygiënische en veiligheidsaanbevelingen van de Mexicaanse regering en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben geïmplementeerd en strikt hebben opgevolgd', zei Grupo Modelo.


Vrijdagmorgen 3 april waren er 1.510 bevestigde gevallen en 50 doden door het coronavirus in Mexico.

(De Surinaamse Courant/El Financiero/Mexico News Daily/Milenio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten