vrijdag 3 april 2020

KennisKring houdt eerste virtuele bijeenkomst dinsdag 7 april

Discussieavond over ophef rond en gevolgen van aangenomen 'Valutawet'


KennisKring zal in verband met de avondklok en de Covid-19 maatregelen haar april bijeenkomst virtueel houden. De discussieavond gaat dinsdag 7 april 2020 over de mogelijke effecten van de Valutawet. 

De gastsprekers zijn Hans J. W. Moison, registeraccountant en oud-directielid van De Surinaamsche Bank, DSB die vanwege het vijf uren zomer tijdsverschil, een videoboodschap zal uitspreken. De voorzitter van de Vereniging van Economisten, VES, drs. Winston Ramautarsing, agro econoom, en Bryan Renten, de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, zullen mede gastsprekers zijn alsook dr. mr. ir. Viren Ajodhia, consultant die het juridisch deel zal belichtten.

Er is veel te doen geweest sinds de aanname van deze Valutawet. Vele actoren hebben te kennen gegeven niet de juiste stukken vooraf te hebben ontvangen en dat men op het laatste een andere wet heeft doorgedrukt. De politiek, het bedrijfsleven, de cambio's, de vakbeweging, de economisten en diverse deskundigen hebben hun kritiek geuit dat deze wet niet zal werken en de koers ook niet zal terugdringen. Het beoogde doel om de transactiekantoren middels een apart in te stellen orgaan zal niet werken, zegt de leiding van de Centrale Bank, die ook vindt dat de wet de bestaandeBankwet doorkruist in haar wettelijke bepalingen als toezichthouder op de financiële instellingen en verzekeringswezen.

Enkele rechtszaken zijn aangespannen door zowel de ASFA, VSB als enkele banken. De DSB heeft zich om 'vage' redenen terug getrokken. Een ieder begrijpt het belangen- en politiek spel vooral naar de verkiezingen toe. Wie geen boter op zijn kop heeft vreest geen represaille van zowel het ministerie van Financiën als van de Centrale Bank. Gesprekken met de Assemblee beloven dat er 'amandements' wijzigingen komen vanwege de principiële protesten en het natte vingerwerk.

De samenleving, die het al zo moeilijk heeft met de enorme prijsstijgingen, het coronavirus, de bussen die niet rijden, de lange rijen bij Chotelal en de stijgende zwarte markt koers waarop men nu aangewezen is, ziet ook hun werk en brood in rook opgaan. Daarnaast ook de burgerlijke ongehoorzaamheid in Paramaribo-Zuid die boekdelen spreekt en ons inziens ook gezien dient te worden als een vorm van ontevredenheid, armoede en uitzichtloosheid van die gezinnen. De gastsprekers zullen de updates met de samenleving delen.

Deze discussie wordt ook live via Youtube & Trishull Broadcasting network radio kanaal 90,5 fm en tv kanaal 20.6 te beluisteren. Om deel te nemen aan de discussie moet men op de laptop of smartphone de zoom applicatie downloaden.

De meeting link is: *https://zoom.us/j/978948603?pwd=TVl5RlJNN1dvQXhiTnBDYWNyc3N4QT09 , de Meeting ID: 978 948 603 en het Wachtwoord: 057095. Als u geen toegang meer heeft tot zoom kunt u het volgen via *RCFA YouTube Live Stream * : https://youtu.be/K-a4OZWNQAM

Deze virtuele avond is mogelijk gemaakt dankzij de technology hosted by RCFA Webinars www.rcfa.com.

Kenniskring KK, bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen op Aruba en Curacao, en inGuyana, India, Trinidad en de VS, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK-members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. 

Kenniskring is een instrument om d.m.v. contactlegging de expertise van elk netwerk lid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinatie team en geen penningen voor deze avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten