dinsdag 7 april 2020

Sinds 2013 gezochte crimineel Soke aangehouden in boot op Marowijnerivier

'Rasta', 'Kleine' of 'Antenne' verdacht van reeks brute gewapende berovingen


Roland Soke, meer bekend als 'Rasta', 'Kleine' of 'Antenne' die sindsjuli 2013 door de politie en Justitie gezocht werd, is gisteren aangehouden door de politie van Albina met ondersteuning van leden van het Nationaal Leger. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, dinsdag 7 april 2020.

De agenten zagen Soke in een boot op de Marowijnrivier en gingen over tot zijn aanhouding. Soke wordt verdacht van deelname aan een reeks brute gewapende berovingen in Suriname. Er zijn al zeven van zijn bendeleden aangehouden en achter slot en grendel gezet.

De boot is vermoedelijke van Soke. Daarin heeft de politie een groot geldbedrag in Euro’s aangetroffen. De boot en het geld zijn ten behoeve van Justitie in beslag genomen.

Na de aanhouding heeft de politie van Albina Soke overgedragen aan het Arrestatie Team. Die hebben hem  naar Paramaribo overgebracht en vervolgens overgedragen aan collega’s van de Afdeling Kapitale Delicten. Deze afdeling is belast met het strafrechtelijk onderzoek tegen Soke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten