dinsdag 7 april 2020

Relschoppers die avondklok negeren kunnen langer worden vastgehouden dan zes uur 's morgens door politie

Overtreders mogen maximaal 24 uur worden vastgehouden in politiebureau


Korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname heeft maandagmiddag 6 april 2020 tijdens een persconferentie van het Covid-19 Managementteam, bekendgemaakt dat overtreders van de partiële lockdown, ofwel avondklok, langer vastgehouden mogen worden in een politiepost. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Dat betekent dat zij, die zich na 20.00 uur zonder een valide reden op straat bevinden, niet meer om 06.00 uur de volgende ochtend vrijgelaten worden. Artikel 11 van het Politiehandvest biedt de politie de mogelijkheid om degenen die zich schuldig maken aan deze overtreding maximaal 24 uur vast te houden. 'Hoewel het aantal rellen is afgenomen, is dat nog te veel', aldus korpschef Prade.

Naar zeggen van de korpschef deden de meeste rellen, waaronder barricades, zich voor in het zuidelijk deel van Paramaribo voor. Ephraimzegen, Nieuw Weergevondenweg en Abrabroki zijn enkele gebieden waar de politie heeft moeten ingrijpen.

Momenteel is de politie op zoek naar twee knapen onder de 20 jaar, die zijn aangezet door ouderen om te rebelleren. De twee zijn 'in beeld gebracht' bij de politie en zij hopen de jongens zo gauw mogelijk op te pakken.

De politie heeft verder ook het initiatief genomen voorlichting te gegeven in de zuidelijke buurten van Paramaribo over de partiële lockdown, via het beschikbare geluidsapparaat in de politieauto’s. Op deze manier worden ouders gevraagd te letten op hun kinderen en erop toe te zien dat zij thuis zijn tussen 20.00 uur en 06.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten