dinsdag 7 april 2020

Colombia verlengt verplichte quarantaine met nog eens twee weken, tot en met 26 april

(Bron foto: Twitter)
President Iván Duque: 'Onze uitdaging is om levens te blijven redden'


Na 13 dagen quarantaine verlengt Colombia de verplichte quarantainr met nog eens twee weken. President Iván Duque heeft maandagavond 6 april 2020 aangekondigd, dat de quarantaine in Colombia nog twee weken zal voortduren en nu op 26 april om 23.59 uur zal eindigen. 

De quarantaine zou oorspronkelijk op 12 april om 23.59 uur eindigen, hoewel er gespeculeerd werd dat doorgaan zou worden tot juni.


Door de landelijke quarantaine zijn bedrijven, scholen en universiteiten gesloten, terwijl alleen essentiële diensten open bleven. Per huishouden mag één persoon boodschappen doen en medicijnen kopen of honden uitlaten.

In tegenstelling tot andere landen maakt de quarantaine van Colombia geen uitzonderingen voor diegenen die willen wandelen of joggen. De afsluiting heeft de meest kwetsbaren van het land het hardst getroffen. Van de Venezolaanse migranten tot de armste Colombianen, er zijn meldingen dat kwetsbare informele werknemers uit hun huizen worden gedwongen. Het is duidelijk dat degenen die normaal overleven door te verkopen op straat, het moeilijk hebben terwijl mensen thuis blijven.

Uit interviews met inwoners van Soacha vorige week bleek, dat velen daar stand hielden voor 13 april, de oorspronkelijke einddatum voor de landelijke quarantaine. Ook bedrijven lijden zo vertelg een eigenaar van een klein bedrijf: 'De grote meerderheid [van kleine bedrijven] gaat failliet.'

De uitdaging voor Colombia, met zo veel leven van dag tot dag of van week tot week, is het in evenwicht brengen van de zeer reële economische uitdagingen van het land met de even echte volksgezondheidsuitdagingen. De president zei, dat de quarantaine niet voor onbepaalde tijd zou kunnen voortduren en hij heeft de mogelijkheid van intelligente isolatie gesuggereerd. 'Afhankelijk van het gedrag van de epidemiologische curve, zullen we volgende week melden of de quarantaine wordt verlengd of dat we naar intelligent isolement gaan', zei hij.

Met nog eens 94 nieuwe Colombiaanse Covid-19-gevallen en 11 sterfgevallen die vandaag, dinsdag 7april 2020, in Colombia zijn bevestigd - waarmee het totale aantal gevallen op 1.579 komt en het totale aantal doden op 46 - vertelde Duque de natie, dat de huidige verplichte quarantaine met nog eens 14 dagen zou worden verlengd. 'De maatregelen die we hebben genomen zijn positief', zei hij. 'Onze uitdaging is om levens te blijven redden.'

(Suriname Mirror/The Bogota Post/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten