maandag 30 maart 2020

'De politie zal hard optreden tegen overtreders van partiële lock down'

(Bron screenshot: NII)
'Blijft u thuis als u niets op straat te zoeken heeft'


'De politie zal hard optreden tegen overtreders van de partiële lock down.' Zo waarschuwde hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname maandagmiddag 30 maart 2020 tijdens de reguliere persconferentie van het Covid-19 Managementteam, aldus regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Hij bevestigde in de Congreshal, dat er afgelopen zondagnacht – de avondklok ging om 20.00 uur in – incidenten zijn geweest, waarbij burgers die zich zonder noodzaak op of langs de openbare wegen bevonden, weigerden de bevelen van de politie, om huiswaarts te keren, op te volgen.

'Blijft u thuis als u niets op straat te zoeken heeft', zei Naarden.

Namens het Korps Politie Suriname riep hij de bevolking op om deze vorm van wangedrag achterwege te laten. 'De politie zal er niet voor schromen om binnen die wettelijke bevoegdheden die zij heeft, hard op te treden tegen deze burgers die de openbare orde, de veiligheid en de gezondheid van zichzelf en anderen in gevaar brengen.'

Men moet volgens hem er ook rekening mee houden, dat de overheid maatregelen kan verscherpen als dat noodzakelijk mocht zijn. De politie vraagt ten overvloede, dat een ieder zich houdt aan de partiële lock down die momenteel en gedurende twee weken van 20.00 uur tot en met 06.00 uur in geheel Suriname van kracht is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten