maandag 30 maart 2020

Gerepatrieerde ingezetenen uit buitenland moeten vanwege overheidsquarantaine contract tekenen

(Bron screenshot: NII)
Eind deze week mededelingen over repatriëring van ingezeten uit Nederland


De repatriërings- vluchten van Surinaamse ingezeten uit het buitenland worden voortgezet. Met de terugkerende ingezeten wordt een contract getekend wanneer zij in overheidsquarantaine geplaatst worden. Dat zei vicepresident Ashwin Adhin maandag 30 maart 2020 in de Congreshal tijdens de persconferentie van het Covid-19 Managementteam, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) maandag. Waarom een contract moet worden getekend en wat de inhoud is, werd niet gezegd...

Volgens de vicepresident worden dinsdag 31 maart 101 gestrande Surinaamse ingezeten vanuit Belem, Brazilië, teruggevlogen met een SLM-vlucht. Deze vlucht zal volgens de voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid worden afgehandeld.

Het ligt ook in de bedoeling later deze week een tweede repatriatievlucht uit Miami, Florida (VS) uit te voeren. Het gaat hier om 105 personen. Ook deze vlucht zal net als de overige vluchten op directieve van het ministerie van Volksgezondheid worden uitgevoerd.

Voor wat betreft de repatriëring van ingezeten uit Nederland, zei Adhin dat de overheid tegen het einde van deze week de nodige mededelingen zal doen, dit nadat de nodige zaken in orde zijn gemaakt. Alle repatrianten zullen in overheidsquarantaine geplaatst worden en daartoe zal dus met alle repatrianten een contract worden getekend.

Surinaamse ingezetenen die zich nog niet hebben geregistreerd en de nodige formulieren nog niet getekend of nog niet geretourneerd hebben naar de diplomatieke of consulaire missies van Suriname, worden opgeroepen dit alsnog te doen.

Momenteel zijn 565 personen in thuis-quarantaine en 4 in overheidsquarantaine. Verder zijn er nog steeds 8 bevestigde gevallen van Covid-19.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten