maandag 30 maart 2020

Kinderopvanginstellingen krijgen ondersteuning van ministerie van SoZaVo

(Bron foto: NII)
'Samen met UNICEF wordt steun gegeven aan de kinderen en hun begeleiders'


Kinderopvanginstellingen zullen tegen de achtergrond van de huidige Covid-19 crisis de nodige ondersteuning krijgen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Hiervoor bestaat de Wet Opvanginstellingen die onder andere residentiële kinderopvanginstellingen als doelgroep heeft.  Er it bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Directrice Angela Salmo van het ministerie zei maandagmiddag 30 maart 2020 tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam, dat in samenwerking met UNICEF de nodige support gegeven zal worden aan de kinderen en hun begeleiders, zodat hun gezondheid gewaarborgd blijft. Zo ook de verschillende diensten/afdelingen/bureaus van het ministerie, alsmede non-gouvernementele organisaties die werken met en voor kinderen, zullen in aanmerking komen voor gezondheidsattributen (de zogenaamde PPE, Personal protective equipment), reinigings- en ontsmettingsmiddelen. Dit valt onder het Landelijk Kinderbeschermingsnetwerk in Suriname (IKBEN), om zodoende kinderen zoveel als mogelijk te beschermen en te voorkomen dat zij besmet raken met het Coronavirus.

De gezondheidssituatie van de medewerkers van Huize Ashiana en de Esther Stichting zijn in kaart gebracht en tevens is al geïnventariseerd wie een dubbele baan heeft. Een dubbele baan is tot nader order niet toegestaan.

Met een ieder is er gesproken en weer is men op het hart gedrukt zich te houden aan gezondheidsprotocollen van het BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg) en van de Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen van het ministerie van Volksgezondheid.

'Wij van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting kunnen u allen gerust stellen, dat uw geliefde in goede handen is bij ons in de instellingen', sprak Salmo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten