maandag 30 maart 2020

Dodental Covid-19 besmettingen in Ecuador bedraagt ​​60, totale aantal gevallen 1.962

(Bron foto: Twitter)
Meerderheid besmettingen 71,15%, gecentreerd in provincie Guayas, 1.396 patiënten


Het dodental van Covid-19 in Ecuador is gestegen tot 60, met in totaal 1.962 mensen die positief zijn getest voor de ziekte, zei vice-minister van Volksgezondheid Ernesto Carrasco maandag 30 maart 2020.

In de afgelopen uren stierven nog twee patiënten en werden 38 nieuwe infecties ontdekt, zei Carrasco op een door de staat beheerd televisienetwerk, waaraan 23 van de 24 provincies van het land gevallen van infectie hebben gemeld.


De overgrote meerderheid van de gevallen, of 71,15 procent, is gecentreerd in de provincie Guayas in het zuidwesten, met 1.396 Covid-19-patiënten, en de meeste daarvan, of 978, zijn gemeld in de regionale hoofdstad Guayaquil, de op één na grootste stad van het land met 2,7 miljoen inwoners.


Ecuador 'heeft gezorgd voor een goede voorraad snelle tests die deze week aankomen', en zal in eerste instantie worden gebruikt om prioritaire sectoren te testen, zoals medische hulpverleners en veiligheidstroepen aan de frontlinies van de strijd tegen de epidemie, zei Carrasco.

Minister van Binnenlandse Zaken Maria Paula Romo zei, dat de noodcommissie van Ecuador heeft besloten de schorsing van in-office werkzaamheden voor zowel de openbare als de particuliere sector te verlengen van de oorspronkelijke deadline van 31 maart tot 5 april.


De maatregel was een van de vele maatregelen die Ecuador heeft aangekondigd om te proberen de verspreiding van het virus in te dammen. De commissie zal ook beoordelen welke 'mechanismen nodig zijn om de basisdiensten te laten blijven functioneren', aldus Romo.


(De Surinaamse Courant/Prensa Latina/El Comercio/Xinhua/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten