maandag 30 maart 2020

NPS woedend: Partij niet door Hoofdstembureau uitgenodigd voor bijeenkomst gehouden voor politieke partijen

'CHS heeft blunder gemaakt, alle gegevens van ons zijn bekend bij CHS'

Partij dient klacht in bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB)


De Nationale Partij Suriname (NPS) zal een klacht indienen bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) dat toezicht houdt op het verkiezingsproces. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft gisteren een bijeenkomst gehouden voor politieke partijen, maar de NPS heeft geen uitnodiging gekregen voor deze belangrijke instructiebijeenkomst. 

Hoofdbestuurslid van de NPS, Hesdy Pigot, zegt vandaag, maandag 30 maart 2020, op Starnieuws dat het CHS een blunder heeft gemaakt. 'Alle gegevens van ons zijn bekend bij CHS. Wij hebben vrijdag nog een deurwaardersexploot gekregen waarbij aangegeven is dat de registratie voor deelname aan de verkiezingen is goedgekeurd. Hoe kan het dan dat wij geen uitnodiging hebben gekregen voor deze bijeenkomst?', vraagt Pigot zich af.

Hij vindt het absoluut niet kunnen dat zulke slordige fouten worden gemaakt. Daarom wordt er aan de bel getrokken. Vandaag wordt een protest ingediend bij het OKB.

Nadat de vergadering was gehouden, kwam de NPS erachter via bevriende politieke organisaties dat er was vergaderd. 'Van zo'n orgaan verwachten wij dat er nauwkeurig te werk wordt gegaan', stelt Pigot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten