woensdag 15 januari 2020

Wisselkoersgekte en -absurditeit gaat onverminderd door bij City Cambio, Chotelall

Voor een paar cent meer lang met auto in de rij staan in vroege donkere nacht


Een lange rij auto's stond weer in de Hendrikstraat bij City Cambio, meer bekend als Chotelall. Het was gisteren de eerste keer in dit nieuwe jaar dat het wisselkantoor weer de deur opende, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 15 januari 2020.

Vóór Chotelall de deuren sloot, op 28 december, kon het publiek een Amerikaanse dollar kopen voor Srd 7,85. De dollarkoers schommelt tussen Srd 8.50 en Srd 8.60.

Bij sommige wisselkantoren die de valuta nog ten verkoop aanbieden, mag men niet meer dan US$ 20 aanschaffen per keer, per dag. Bij Chotelall werd het enorm druk, daar mocht men US$ 300 per persoon aanschaffen. De wachttijden en rijen auto's werden steeds langer omdat meerdere personen per auto de dollars inkochten


In december heeft de cambio nieuwe regels ingevoerd: US$ 300 per persoon, om de twee weken, twee personen per auto.

Dat Chotelall voor veel controverse en discussie zorgt, deert de meeste mensen niet die de valuta nodig hebben. Voor huishuur, studie, aanschaffen van onderdelen en voor andere zakelijke transacties. Sommigen slaan munt uit de situatie: ze kopen goedkoop op en gaan wisselen tegen veel hogere koersen. Er worden zelfs mensen ‘ingehuurd’ om voor derden in te kopen.

Enkele buren hebben voorzorgsmaatregelen getroffen. Ze hebben de bermen voor hun huis gebarricadeerd. Met het slechte weer leed de zanderige berm onder het gewicht van de auto's die erop staan. De obstakels staan er nog steeds.

Al vóór zes uur ‘s avonds had de eerste klant zich aangemeld. Om acht uur ‘s avonds was de rij auto's die er gaan overnachten zo'n kilometer lang...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten