woensdag 15 januari 2020

Centrale Bank governor Van Trikt is gewoon in Suriname

Van Trikt werkt vlot mee aan onderzoek


De governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, is niet naar het buitenland. Hij is in Suriname en is met verlof. De Raad van Commissarissen zegt woensdag 15 januari 2020 in een verklaring, dat er een schrijven is gericht aan Van Trikt waarin informatie wordt gevraagd over enkele vraagstukken die met de bank te maken hebben. De governor heeft meteen gevolg gegeven hieraan en zal vlot meewerken aan het onderzoek, zo bericht Starnieuws.

In De Nationale Assemblee vroeg Asiskumar Gajadien (VHP) dinsdag aan de regering of de governor wel in het land is. Volgens hem zou hij naar een vergadering gaan in de Verenigde Staten.

Op social media worden heel wat zaken genoemd waaraan Van Trikt zich schuldig zou hebben gemaakt. Er worden ook fake berichten verspreid, dat hij via Guyana het land zou hebben verlaten. Hij is echter gewoon in Suriname, aldus Starnieuws.

De Raad van Commissarissen, onder leiding van Vijay Kirpalani, meldt in de verklaring dat verwacht wordt dat binnen een week klaarheid zal zijn verkregen over zaken die nader onderzoek behoeven. Nadrukkelijk wordt aangegeven dat de governor niet is ontslagen.

De Raad wil ook erop toezien, dat berichtgeving en speculaties niet onnodig de reputatie van de governor schaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten