vrijdag 13 december 2019

Wayne Telgt, hoofdbestuurslid NPS, in verzekering vanwege een zedendelict - Kopstukken partij zijn geschokt

16-Jarig meisje heeft aangifte gedaan tegen Telgt


Wayne Telgt, hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), is vrijdag 13 december 2019 in verzekering gesteld in verband met een zedendelict. Dit wordt in de Ware Tijd bevestigd door hoofdinspecteur Humphrey Naarden van de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname. 

Telgt is vrijdagmiddag verhoord door de afdeling Jeugdzaken. De politie zou gronden gevonden hebben om hem in verzekering te stellen. Een zestienjarig meisje heeft aangifte gedaan tegen Telgt, die ook presentator is van het programma 'The Talk' op Radio Apintie.

Verschillende NPS-kopstukken reageren geschokt op het nieuws. De voorzitter van de partij, Gregory Rusland, wilde  nog niets kwijt. Hij bevestigde wel, dat hij het nieuws had vernomen. Rusland wil voldoende informatie over wat zich precies heeft afgespeeld alvorens een reactie te geven.

Op de vraag of de aanhouding van Telgt een smet legt op de NPS, amper zes maanden vóór de verkiezingen van 25 mei 2020, was de voorzitter kort. 'Ik wil niet vooruit lopen op zaken. Als er meer informatie is, komt de partij uit met een verklaring.' 

Telgt heeft, aldus Starnieuws, intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om Telgt in verzekering te stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten