vrijdag 13 december 2019

3.670 Kilogram cocaïne in beslag genomen in haven Antwerpen

Twee partijen cocaïne van 856,8 en 537,9 kilo in lading strooizout uit Brazilië

2.276 Kilogram coke verstopt in container met deklading cassave of maniok op een schip afkomstig uit Mexico


Op kaaien in de Antwerpse haven heeft de douane deze maand twee gigantische vangsten cocaïne gedaan in twee containers uit Brazilië en Mexico. De drugs zaten verstopt tussen ladingen strooizout en maniok. In totaal werd 3.670,7 kilogram coke in beslag genomen. 

Naar aanleiding van een risicoanalyse werden op maandag 2 december twee containers gecontroleerd op kaai 869. In de containers zat strooizout, afkomstig uit Brazilië. De douane vond tussen het zout twee partijen cocaïne van 856,8 en 537,9 kilogram.


Een week later, op maandag 9 december, had de douane prijs op kaai 188. Daar zat 2.276 kilogram coke verstopt in een container met een deklading cassave of maniok, een eetbare wortelknol. De container stond op een schip dat afkomstig was vanuit Mexico.

Het parket van Antwerpen en de federale gerechtelijke politie Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. 'Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten, kunnen dat doen via www.onzehavendrugsvrij.be.' 

Mogelijk is er een verband tussen beide drugsvangsten, dat wordt onderzocht door de federale politie.

(Suriname Mirror/Crimesite.nl/Het Laatste Nieuws/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten