vrijdag 13 december 2019

Jammerende districtscommissaris Finisie van Brokopondo voelt zich onheus bejegend door agent in Paramaribo

Automobilist Finisie weigert gehoor te geven aan verzoek agent

Zowel agent als Finisie staan op hun strepen...


Volgens Starnieuws vanmiddag, vrijdag 13 december 2019, is districtscommissaris (dc) Frederik Finisie van Brokopondo geschokt over de behandeling die hij vandaag heeft gekregen van een politieagent. De agent zou zijn wapen voor hem hebben gespannen en hem ook nog eens hebben uitgescholden.

Finisie zegt, dat hij vanuit de Fred Derbystraat was afgeslagen naar Molenpad. Een agent stopte hem en sommeerde hem om terug te keren. Dat heeft de dc echter niet gedaan. Hij legitimeerde zich en zei dat hij 20 meter verderop naar de spuiterij moest. De dc zegt, dat hij in zijn auto is blijven zitten en zijn ruiten dicht heeft gedaan.

De politieagent bleef erbij dat hij moest wegrijden. 'Kompo dya yu klootzak. Sortu f*... dc', zou de agent hebben gezegd. 'Hij deelde mee, dat hij versterking zou vragen en hem zou leren', aldus Finisie.

De agent kreeg de gevraagde versterking, ging voor de auto staan en heeft zijn wapen getrokken. Intussen hadden verschillende mensen gezien wat er  gaande was. Een zwager van de president die langs reed, sloeg alarm.

De dc vertelt dat verschillende zogenaamde 'toppers', onder wie de minister van Justitie en Politie en de korpschef, hem gebeld hebben. Een inspecteur van politie is ter plekke geweest en vroeg de dc om naar het politiebureau te komen om zijn verhaal te doen. De korpschef heeft de dc gevraagd om een rapport te schrijven en in te dienen. Hij hoeft niet naar het politiebureau te komen.

Finisie vindt dat de politieman hem zeer onheus heeft behandeld. Hij verwacht dat er maatregelen getroffen zullen worden. Van de inspecteur mocht hij doorrijden naar de spuiterij. Finisie is ambtshalve hulpofficier van jJustitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten