vrijdag 13 december 2019

Vicepresident Adhin woont beëdiging nieuwe Argentijnse president Alberto Angel Fernández bij

Adhin woont plechtigheid in Buenos Aires bij namens president Bouterse


Vicepresident Aswhin Adhin heeft dinsdag de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president van Argentinië bijgewoond in Buenos Aires. Adhin heeft deze plechtigheid bijgewoond namens president Desi Bouterse, aldus vrijdag 13 december 2019 het Nationaal Informatie Instituut.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige presidente Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresidente van Argentinië, voor de periode van 2019 tot en met 2023.


Kijk en luister vanaf 3:10


Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd heeft hij onder andere geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering Mauricio Macri. Hij gaf aan dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is.

De nieuwe president heeft in duidelijke bewoordingen de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het weer instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenland beleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande, dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

In het kader van Justitie werd het volgende benadrukt door de president: 'Wanneer politiek zich begeeft binnen de rechtbank vliegt het recht door het raam naar buiten.' Hiermee beoogde hij aan te geven, dat de rechterlijke macht nooit gebruikt mag worden om politieke tegenstanders uit te schakelen en om dat te voorkomen zal hij ervoor zorgen, dat er een grondige hervorming komt van de rechterlijke macht van Argentinië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten