vrijdag 13 december 2019

In betonmixer omgekomen arbeider zou waarschuwing collega hebben genegeerd

Collega had Guillermo Adraai gewaarschuwd mixer uit te maken


De 32-jarige Guillermo Adraai die woensdagmiddag overleed nadat hij tijdens schoonmaak van een draaiende betonmixer erin werd gesleurd, negeerde de waarschuwing van zijn collega om de mixer eerst uit te maken. Dit meldt het Korps Politie Suriname vandaag, vrijdag 13 december 2019, in een persbericht.

Het ongeval vond plaats bij de betonfabriek aan de Welgedacht-C weg. De politie van bureau Santo Boma kreeg de melding van het bedrijfsongeval en ging ter plaatse voor het instellen van een onderzoek. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen, dat de overledene een betonmixer wilde schoonmaken die nog draaiende was. Hij zou de waarschuwing van een collega in de wind hebben geslagen om het apparaat eerst uit te schakelen voordat hij met het schoonmaken begon.

Op een bepaald moment boog Guillermo iets naar voren en daarbij is vermoedelijk een T-shirt, die hij om zijn hoofd gebonden had  en/of een deel van zijn rasta haardracht verstrikt geraakt in een van de draaiende delen binnen de betonmixer. Guillermo werd daardoor in de nog draaiende betonmixer getrokken.

Collega’s schoten Guillermo te hulp door het apparaat uit te schakelen en hem eruit te halen. Hij was helaas al bezweken aan de opgelopen verwondingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten