vrijdag 27 december 2019

Toeristen onderweg van St. Laurent du Maroni naar Suriname overvallen vóór oversteek met boot

'Verhoogde controle op weg Albina-Moengo in verband met de feestdagen'


Volgens de Ware Tijd vandaag, vrijdag 27 december 2019, zijn toeristen die via St. Laurent du Maroni naar Suriname reisden dinsdag vóór de oversteek met de boot beroofd aan de waterkant. Volgens de politie van Albina moeten de collega’s in Frans-Guyana onderzoek doen, omdat het voorval zich op Frans grondgebied heeft voorgedaan. Surinaamse Nederlanders die via Parijs naar Suriname willen komen, zouden na dit voorval huiverig zijn geworden. 

De gendarmerie is extra paraat na de beroving. Een Surinaamse bootsman die  getuige was en de overvallen passagiers hebben intussen aangifte gedaan in Frans-Guyana. Of het om Surinaamse of buitenlandse overvallers gaat moet nog onderzocht worden.

Volgens de politie is er verhoogde controle op de weg tussen Albina en Moengo in verband met de feestdagen. De surveillances tussen Albina en Stolkertsijver vinden plaats door de politie van Albina en Moengo, afhankelijk van het ressort. Voorbij Perica is de verantwoordelijkheid voor de collega's van Commewijne.

'We zijn alert en zullen ook bezig zijn met controles langs de rivier en op de binnenwegen waar men langs rijdt naar de Oost-Westverbinding', zegt een plaatselijke agent.

Marinus Bee, Assembleelid van ABOP die woont in Albina, deelt de bezorgdheid van toeristen. Hij zegt dat de situatie op de weg naar Albina in het verleden onveilig was, maar sinds de weg is hersteld heeft de politie de veiligheid beter onder controle. 'Ik rij elke dag van en naar Albina. Zolang niets je overkomt is het veilig. Iets kan van het ene op het andere moment gebeuren.' Hiermee zegt hij dat een overval niet is uitgesloten. Zoals in Paramaribo een beroving of inbraak kan plaatsvinden. 'De situatie is redelijk onder controle. We hebben ergere momenten in het verleden gekend in december. Nu is er rust.'

Bee adviseert toeristen een goede afspraak te maken met een bootsman die de plaatselijke situatie goed kent. 'Als het kan, doe de oversteek niet 's avonds. Word het laat, overnacht in een hotel in St Laurent. Als er goede afspraken zijn gemaakt met een bootsman hoeven zich geen narigheden voor te doen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten