vrijdag 27 december 2019

Vijfentwintig nieuwe spinsoorten ontdekt op Aruba, Bonaire en Curaçao

25 Nieuwe soorten nog niet eerder beschreven en 20 soorten geheel nieuw voor de wetenschap


Onder leiding van een onderzoeker van de California Academy of Science zijn in 2004 en 2005 de spinachtigen op Aruba, Bonaire en Curaçao (ABC) gecatalogiseerd en zijn er vijfentwintig nieuwe soorten ontdekt die nog niet eerder zijn beschreven en twintig soorten die geheel nieuw waren voor de wetenschap. 

Dit heeft de DutchCaribbean NatureAlliance (DCNA) bekendgemaakt, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 27 december 2019.


Het is de eerste studie naar spinachtigen (Arachnida) in meer dan honderd jaar. De resultaten zijn onlangs gepubliceerd in de Caribbean Journal of Science.

Het begrijpen van de lokale Arachnida-populatie is volgens de onderzoekers belangrijk, omdat ze een essentieel onderdeel van het ecosysteem vormen.

DCNA: 'Spinachtigen spelen een belangrijke rol binnen de ecosystemen van de ABC-eilanden. Hoewel ze vaak als een pest worden gezien, zijn deze soorten juist essentieel voor het beheersen van insectenpopulaties. Ondanks het grote belang van deze soorten is het verrassend dat er slechts één wetenschappelijke studie uit 1887 was die deze soorten op de ABC-eilanden heeft gedocumenteerd. Sindsdien zijn er verschillende artikelen geschreven over specifieke soorten, maar er zijn geen studies geweest die de gehele Arachnida-populatie hebben beschreven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten