vrijdag 27 december 2019

Teruglevertarieven duurzaam opgewekte elektriciteit op Curaçao in 2020 ongewijzigd

Terugverdientijd ‘zelfs onder gangbare internationale standaarden’ 


De teruglevertarieven duurzaam opgewekte elektriciteit blijven in 2020 ongewijzigd. Zo meldt het Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 27 december 2019. Deze instelling houdt ook toezicht op de prijsontwikkelingen van nutsvoorzieningen. 

Sinds 16 november 2011 is het voor particulieren en bedrijven op Curaçao mogelijk om elektriciteit voor eigen gebruik op duurzame wijze op te wekken, in combinatie met een netaansluiting.

Op dit moment worden voor teruglevering van stroom aan het net tarieven toegepast die bestaan uit een vergoeding van 25 cent per kilowattuur (kWh) teruggeleverde elektra in combinatie met een te betalen vaste vergoeding van 8 gulden (huishoudelijk, ziekenhuis en industrie exportgericht), 16 gulden (zakelijk) of 24 gulden (industrieel standaard en industrie importvervangend) per geïnstalleerde kilowattpiek (kWp) per maand.

Gedurende 2019 zijn door de stijging van de wereldmarktprijzen voor olieproducten de kosten voor het produceren van elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen verder gestegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten