vrijdag 27 december 2019

NV Luchthavenbeheer focust zich in 2020 op betere facilitering van passagiers

Waarnemend directeur Timothy Mendonςa blij met overeenkomst met China voor uitbreiding luchthaven


Het jaar 2019 is heel positief verlopen voor NV Luchthavenbeheer. Er waren op sommige momenten enkele uitdagingen, maar over het algemeen is waarnemend directeur Timothy Mendonςa niet ontevreden. Met name het halen van een record van een half miljoen passagiers op de Johan Adolf Pengelluchthaven ziet hij als een belangrijke mijlpaal. 

De samenwerking met het Panamese Copa Airlines die vanaf juli officieel op Suriname vliegt, noemt hij ook als een grote verdienste. 'We mogen enorm trots zijn. We hebben een paar grote stappen gemaakt', zegt hij over overeenkomsten met internationale partners zoals Copa.

Mendonςa zegt dat het bedrijf zich de komende tijd meer zal richten op betere facilitering van de passagiers. Hij stelt dat er in de afgelopen periode een paar zaken zijn gedaan op dit gebied, maar het moet veel beter. 'Volgend jaar is de beleidsfocus volledig gericht op de ervaring van de passagiers. We willen de mensen zo goed mogelijk opvangen ondanks de beperkte faciliteiten.'

Mendonςa verzekert dat alle verantwoordelijke personen betrokken zullen worden in dit traject dat vanaf het eerste kwartaal van 2020 al wordt opgepakt. Volgens hem staat het doel van een miljoen passagiers per jaar in 2033 nog rechtovereind. Hij zegt dat er vanaf 2018 stapvoets wordt gewerkt aan de voorwaarden om dit te realiseren. Dit heeft er al toe geleid dat dit jaar meer dan vijfhonderdduizend passagiers zijn afgehandeld op de luchthaven - meer dan het bedrijf had verwacht. Dit succes schrijft hij mede op het conto van nationale en internationale vliegmaatschappijen.

Ook de bijdrage van toeristenorganisaties is niet weg te denken. 'Zij promoten Suriname op verschillende internationale podia.' Mendonça meent dat het 'open sky'-beleid van de overheid Luchthavenbeheer de gelegenheid biedt snel te groeien en buitenlandse partners naar Suriname te halen. Hij is blij met de overeenkomst met China voor uitbreiding van de luchthaven. 'Dat zal ons in staat stellen om een compleet nieuw gebouw op te zetten met een uitgebreide aankomst- en vertrekhal. Daarin gaan we wel die één miljoen passagiers kunnen faciliteren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten