vrijdag 27 december 2019

Leden BvL-ALS jammeren vanwege uitblijven kerst- of nieuwjaarsgeschenk

'Contributie niet toereikend om een ieder een pakket te geven'


Volgens de Ware Tijd van vandaag, vrijdag  27 december 2019, zijn sommige leden van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) boos, omdat ze geen kerst- of nieuwjaarsgeschenk hebben gekregen. Ze hadden dit verwacht, omdat ze aan hun maandelijkse contributieplicht hebben voldaan. 

Voorzitster Reshma Mangre zegt, dat de contributie niet toereikend is om een ieder een pakket te geven. Ze vraagt zich af of dit een aanval op haar is, omdat de ontevredenheid niet is gemeld aan het bestuur. Mangre zegt, dat zij dezelfde werkwijze heeft gehanteerd als haar voorganger Wilgo Valies: eerst registreren en daarna een waardering geven.

Mangre vindt, dat leden interne bondszaken niet in de media moeten bespreken. 'Zij die ontevreden zijn hadden naar het bestuur moeten gaan.' De ontevreden leden mogen van haar alsnog naar het bondskantoor komen. Elk lid betaalt maandelijks Srd 15 contributie.

De bond heeft ook andere verplichtingen, zoals nutsvoorzieningen en eventueel juridische bijstand. Onder Valies kwamen rond de vijfhonderd leerkrachten voor een pakket in aanmerking, terwijl de bond duizenden leden telt. Het leveren van pakketten op scholen is volgens Mangre zeer vermoeiend, onder andere door trappen lopen. Daarom heeft het bestuur voor een vaste locatie gekozen nadat leden zich hadden opgegeven voor een geschenk.

Om in aanmerking te komen, moesten de leden zich ook dit jaar registreren. Het besluit om deze werkwijze te hanteren is genomen tijdens een algemene ledenvergadering in oktober. Wie zich had geregistreerd kon in de tweede week van december deelnemen aan een 'feestje' in Mata Gauri. Daar zijn ook de pakketten verstrekt.

Mangre stelt dat het ledenbestand niet gedigitaliseerd en daarom onoverzichtelijk is. Hieraan wordt gewerkt. Ze noemt dit de eerste stap die wordt gezet om te komen tot een bestuursverkiezing. Deze is onder Valies in geen dertig jaar gehouden. Mangre werd in januari 2019 voorzitster, volgens een besluit in december 2018. Zij was toen achttien jaar actief in de bond en fungeerde tot haar benoeming als secretaris-generaal van de BvL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten