woensdag 18 december 2019

Plantagegrond familie Bakhuis in Koraal Tabak wordt landelijk woongebied

Porta Kurá Bunita is eerste gebied in ontwikkeling van Koraal Tabak Estates


De plantagegrond van de familie Bakhuis in Koraal Tabak wordt getransformeerd tot een landelijk woongebied. Porta Kurá Bunita is het eerste gebied in de ontwikkeling van Koraal Tabak Estates. Het gaat om een gated community met achttien huizen, 24 appartementen en acht penthouses.

Yadira Bakhuis zegt vandaag, woensdag 18 december 2019, in het Antilliaans Dagblad, dat het project meer omvat dan alleen woningbouw.  

'We brengen eerst in kaart wat ecologisch van waarde is, omdat we de prachtige natuur willen behouden en versterken. Daaromheen wordt de infrastructuur ontwikkeld. Zo wordt er gezorgd voor een optimaal water- en landschapsbeheer door bestrijding van erosie, opvang van regenwater om te voorkomen dat water naar de zee stroomt, en herstel van de vegetatie.'

Bij de ontwikkeling van voorzieningen voor wonen, werken, recreatie en toerisme wordt gefocust op de ervaring van de natuur en het gezinsleven. De familie wil graag fiets- en wandelpaden aanleggen, zodat men straks door het hele gebied veilig kan fietsen. Daarnaast wordt de Sint Jorisbaai opgeknapt. De ingang vanuit Koraal Tabak is momenteel gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten