woensdag 18 december 2019

Bezoek Venezolaanse minister Jorge Arreaza aan Bouterse bevestigt warme band tussen beide landen

Arreaza in Suriname om bilaterale relaties tussen de twee landen te evalueren


'Het is een eer om ontvangen te zijn door de broederpresident van Suriname, Desiré Bouterse. We dragen de steun en omhelzing van president Nicolas Maduro over en analyseren gezamenlijk onze bilaterale relaties en regionale conjuncturen. De strijd gaat door! We zullen winnen!', twitterde de Venezolaanse minister Jorge Arreaza van Buitenlandse Zaken gisteren, aldus Starnieuws vandaag, woensdag 18 december 2019.


Hij is in Suriname om de bilaterale relaties tussen de twee landen te evalueren. Arreaza heeft gisteren een ontmoeting gehad met Bouterse.


De Venezolaanse minister neemt deel aan de IV-vergadering van het Politiek Overlegmechanisme voor de versterking van de bilaterale samenwerking op het gebied van landbouw, communicatie, juridische bijstand, visserij, energie, transport, cultuur en gezondheid.

Arreaza heeft ook een ontmoeting gehad met zijn Surinaamse tegenhangster, Yldiz Pollack-Beigle om zoals hij dat omschrijft 'de banden van solidariteit en broederschap' van de twee landen opnieuw te bevestigen.

Beide regeringen hebben in september hun bereidheid uitgesproken om de afspraken over voedsel, energie en cultuur die door Caracas en Paramaribo worden onderhouden, te bespoedigen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten