woensdag 18 december 2019

Newmont Suriname en vakbonf komen meerjarige CAO overeen

'Ondertekening resultaat van zorgvuldige en productieve onderhandelingen'


Newmont Suriname en de vakbond onder leiding van Murwin Leeflang hebben dinsdag 17 december 2019 de eerste meerjarige collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) ondertekend. Leeflang is verheugd dat het bedrijf en de bond erin geslaagd zijn een solide basis voor succesvolle onderhandelingen te leggen, gebaseerd op wederzijds respect en begrip. 

De ondertekening is het resultaat van zorgvuldige en productieve onderhandelingen, zegt Newmont in een persbericht.

De CAO definieert de lonen, arbeidsomstandigheden en een duidelijk en consistent proces voor het voorkomen en oplossen van geschillen.

De ondertekening ervan is een gezamenlijke inspanning van het bedrijf en de bond om op harmonieuze wijze arbeidsrelaties en positieve werkomstandigheden te bevorderen. Leeflang stelt, dat hij in de toekomst zal blijven werken aan verbetering van de arbeidsomstandigheden. Er zullen verschillende initiatieven worden ontwikkeld hiertoe.

Gordon Mountford, general manager en vicepresident van Newmont Suriname, zegt tevreden te zijn met het bereiken van de overeenkomst. Hij hoopt de positieve en productieve relatie voort te zetten met de Newmont Werknemers Organisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten