woensdag 18 december 2019

Oppositie Staten Curaçao eist unaniem dat er ‘koppen rollen’ bij Girobank

Alle Statenleden willen van minister van Financiën Gijsbertha opheldering


Dat na zes jaar noodregeling bij Girobank een moratorium is ingesteld, kan niet zonder gevolgen blijven voor degenen die daarvoor verantwoordelijk zijn. Daarover zijn alle partijen in de Staten het eens. Maar, behalve een grondig onderzoek eist de oppositie unaniem dat er ‘koppen rollen’. Dat bleek gisteren in de openbare vergadering van de Staten over de situatie van Girobank, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 18 december 2019.

Alle Statenleden willen van minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) tot in detail weten hoe het zo ver heeft kunnen komen en vragen cijfers van de afgelopen jaren, maar ook bijvoorbeeld wie er wanneer is benoemd en weer werd weggestuurd bij zowel Girobank als de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).


CBCS is sinds de noodregeling in 2013 verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Girobank.

'Een nationale schande', zegt Elsa Rozendal van regeringspartij MAN over de hele kwestie. 'De beelden van de chaos vorige week zijn viraal gegaan. Iets dergelijks is nooit eerder voorgekomen in dit land. Wij willen een duidelijk signaal van de minister waarmee het vertrouwen in de bankwereld kan worden hersteld en herhaling wordt voorkomen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten