woensdag 18 december 2019

Braziliaanse oma Helena Schargel (79) poseert als model lingerie

'Dit project heeft een duidelijk doel: oudere vrouwen zichtbaar maken'


'Ze herinnert je eraan dat er een leven na 60, 70 is en dat het sexy kan zijn'


De Braziliaanse grootmoeder Helena Schargel draagt ​​niets anders dan een kanten beha en bijpassend slipje en stelt een verleidelijke pose voor tijdens een fotoshoot met haar nieuwste lingerieontwerpen voor vrouwen boven de 60.

'Geweldig, geweldig', zegt de fotograaf terwijl Schargel, 79, vol vertrouwen naar de camera kijkt in een omgebouwd magazijn in Sao Paulo.

Na tientallen jaren voor een stoffenbedrijf te hebben gewerkt, ging de lenige en energieke Schargel met pensioen meer dan twee jaar geleden en ging op een missie om oudere vrouwen uit het duister te slepen. Tactiek? Sexy mode die speciaal voor hen is ontworpen - en door haar is gemodelleerd.

'Dit project heeft een duidelijk doel: vrouwen zichtbaar maken'. vertelde Schargel aan persbureau AFP in haar elegant ingerichte appartement in de grootste stad van Brazilië.

Schargel heeft verschillende ondergoedcollecties gelanceerd met Recco Lingerie in Brazilië. Dit jaar is er een active wear lijn met het bedrijf Alto Giro onthuld en er zijn er nog meer in de maak, zegt ze. Schargel, die helpt met de ontwerpen, zegt dat Braziliaanse vrouwen van boven de 60 al lang over het hoofd worden gezien door modebedrijven, de maatschappij - en zelfs zichzelf.

Ze deelt bemoedigende woorden op haar Instagram-account, waar ze bijna 18.000 voornamelijk vrouwelijke volgers heeft, van alle leeftijden.




Schargel's beslissing om lingerie te modelleren was gewaagd in een macholand waar oudere vrouwen worden behandeld alsof ze 'niet meer leven', zegt hoofdredactrice Paula Merlo, de Braziliaanse Vogue-hoofdredacteur. 'Ze herinnert je eraan dat er een leven na 60, 70 is en dat het sexy kan zijn, het kan leuk zijn en het kan ook winstgevend zijn.'

Na enkele eerste zenuwen zegt Schargel, dat ze zich comfortabel voelt om haar ondergoed in het openbaar te tonen. Vastbesloten om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien, staat ze erop geen photoshopping te doen. 'Ik zeg altijd: Alstublieft, laat al mijn kleine rimpels gewoon zoals ze zijn. Ze laten zien dat ik hier ben aangekomen.'


(Suriname Mirror/AFP/Instagram)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten