zaterdag 2 november 2019

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik verslaat in New York de Wit-Rus Andrei Arlovski

Rozenstruik (31) verslaat na 29 seconden 'The Pitbull' Arlovski

(Bron foto: Esther Lin, MMA Fighting)
'Het was mijn grootste gevecht en zeker de grootste overwinning van mijn carrière'


Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik, 31, heeft zijn ongeslagen record opnieuw op het spel gezet. Maar, weer met succes. Hij heeft zaterdagavond 2 november 2019 in New York (VS) het veel besproken gevecht tegen de Wit-Rus Andrei Arlovski na 29 seconden gewonnen. 



De Surinamer was een van de 24 MMA-vechters (Mixed Martial Arts) tijdens de UFC 244 (Ultimate Fighting Championship. de grootste mixed-martial-artsorganisatie ter wereld) in Madison Square Garden, New York City.



In de vierde wedstrijd van de avond nam Rozenstruik deel aan de zwaargewicht divisie tegen MMA-veteraan Andrei 'The Pitbull' Arlovski, 40, uit Minsk, Wit-Rusland.




Rozenstruik, geboren op 17 maart 1988 in Paramaribo, was de eerste Surinaamse MMA-vechter die ooit deelnam aan de UFC. In zijn promotiedebuut verving hij collega en ongeslagen Dmitriy 'Wicked Machine' Sosnovskiy, 30, uit Moskou, Rusland, als de tegenstander van Junior 'Baby' Albini, 28, uitParanagua, Parana, Brazilië tijdens 'UFC op ESPN + 2' op 2 februari 2019 in het Centro de Formacao Olimpica do Nordeste in Fortaleza, Ceara, Brazilië. Rozenstruik had in de eerste ronde slechts 54 seconden nodig om zijn eerste UFC-overwinning te behalen. Hij versloeg Albini met stoten en trappen.

Op 22 juni 2019 behaalde Rozenstruik zijn tweede UFC-overwinning tijdens 'UFC op ESPN + 12'. Hij sloeg Allen Crowder in slechts 9 seconden in de eerste ronde naar de grond in de Bon Secours Wellness Arena in Greenville, South Carolina , VS.

Winnen bij 'UFC op ESPN + 12' verbeterde het professionele MMA-record van Rozenstruik naar 8 overwinningen en 0 verlies.



'UFC 244' markeert zijn derde gevecht in de UFC. Rozenstruik is de 30e tegenstander van Arlovski in de UFC. De Wit-Russische concurrent neemt sinds 2000 deel aan de promotie. Arlovski heeft een professioneel MMA-record van 28 overwinningen, 18 verliezen, 0 gelijkspel en 2 geen wedstrijden. Hij werd de interim UFC zwaargewicht kampioen op 5 februari 2005 en werd gepromoveerd tot de onbetwiste kampioen op 12 augustus 2005.

Op 15 april 2006 verloor Arlovski de UFC Heavyweight Championship-titel aan Tim 'The Maine-iac' Sylvia, 45, uit Maine, VS. De twee streden vier keer in de UFC.

'Het was mijn grootste gevecht en zeker de grootste overwinning van mijn carrière', zei hij na het gevecht.

'Het betekent veel voor me. Natuurlijk, als je van Arlovski wint, die een legende is, is het enorm. Ik heb laten zien, dat ik op dat niveau ben en ik hoop op een dag alle dingen te bereiken die hij heeft gedaan in zijn carrière. Vechten hier in Madison Square Garden is mijn droom, ik ben eindelijk hier, het voelt alsof ik in een film zit. Ik zag al deze dingen toen ik een kind was en nu ben ik hier, ik ben het aan het doen het en ik deed het. Nu heb ik de overwinning en ik voel me zelfs nog beter. Nu naar de volgende. Ik wil zeker nog een voor dit jaar, als die voor mij open is, ga ik meteen naar binnen.'


(Suriname Mirror/Conan Daily/Instagram/mmafighting/Twitter/Facebook/ YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten